BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 18, 2010

keboringan xtau nak buat ape2

Emmmm...aku perlukan habiskan sisa-sisa hidup aku di Kamunting ni sementara menunggu ayah aku mai utk amik barang2.huhu..

minggu depan baru leh balik kg...

dah la tenet kt umah xleh boring tahap gaban.mengalahkan gaban lak.huhu..

terpaksa la tiap2 mlm aku kena mai cc mai on9 facebook n Ym.

ade ugak aktiviti aku isi masa lapang aku nih.

esok nizzam dah balik.musa pagi tadi dah balik.jd mulai esok tinggal aku ngn jawa.tapi sama la kalau jawa ad pon sama la aku seperti aku dok sorang2 kt umah.boringgggg tenet dah la xdpat.bengang tol la TM ni.

ape2 pon mujur la ade movie2 yg best leh la aku isi masa lapang aku ngn tgk movie.huhu



mlm2 lak xtau nk buat ape2.
huhu...


oklah aku nak out dl.laon kali la aku update lak.huhu

Monday, May 17, 2010

Selamat Hari Guru

selamat hari guru kepada diri aku sendiri dan kepada guru2 & bakal2 guru.

moga perjuangan kite diberkati oleh ALLAH s.w.t semua.

guru sebagai aspirasi,guru sebagai pencetus kepada pemangkin bangsa & guru jugalah sebagai pendidik.

dulu aku memanggil guru kepada bekas-bekas guru ku.namun,sekarang aku juga dipanggil guru oleh anak didik ku.

betapa berat memikul tanggungjawab ini. namun aku tetap dengan pendirian dan janji aku.

aku tetap akan mendidik dan mengajar anak didik aku.

hari ni hari pertama dlm hidup aku menyanyi lagu Guru Malaysia di depan anak didik aku.

tema untuk hari Guru tahun ini ialah:


" GURU PEMBINA NEGARA BANGSA "

AKHIR SEKALI aku nak ucapkan sekali lagi selmat hari guru kepada guru-guru ku sekalian dan kepada bakal-bakal guru sekalian.

salam.


Saturday, May 1, 2010

Sketsa Sebuah Cinta


May

Sketsa Sebuah Cinta

Oh kekasih hatiku selamanya
Keindahan maya itu milik kita
Terciptalah... sebuah cinta
Jiwa sama bergelora

Kaulah satu dalam hidupku ini
Penawar di kala rindu
Kanku curahkan seluruh cintaku
Padamu... oh... kasihku

Akan kubina istana untuk kita
Dan menikmati gelombang cinta
Di dadaku... dan di dadamu
Degupan seiring irama

Ayuh kupimpinkan tanganmu
Menuju mahligai bahagia
Kitakan bersama
Mengecap nikmat cinta
Hidup bagai di syurga

Aku minat lagu nih...

Thursday, April 29, 2010

Di Observe dan berjalan lancar.

hari ni aku di observe pensyarah aku.alhamdulillah berjalan ngn lancar.hari ni tol2 penat.

hari ni mmg penat,namun dlm kepenatan tu rasa gembira dan seronok pon ade sbb pelajar2 aku bagi kerjasama yang baik.

namun ade la budak laki sorang ni,mentang2 la aku janji nk bagi hadiah kalau kelakuan yang baik,terus mintak ms di obeserve tadi.adoiiyaiii mujur la slow je ckp.emm..budak2 la katakan.

ape2 pon alhamdulillah lepas utk satu penyeliaan.

esok lak untuk kali kedua.lepas tu habis.

huhu..

oklah aku nak rileks2 dl.penat sangat2.

salam.

Singa Baik & Singa Mengganas



Orang kata dalam hati ada taman.ye ke ??

tapi kadang-kadang tu dalam taman tu ade singa,singa yg lapar dan singa yang mengganas.

kenapa dia mengganas.msti ada sebab kenapa dia mengganas.adakah salah tuan punya hati atau sebaliknya??

Singa mengganas mesti ade sebab bukan la saja2 nk mengganas.perlu lah kita melihat semula,renung semula apakah betul cara kita tu? apakah kita buat tu suka & senang dek orang lain?

emmm..singa mengganas

lagi-lagi mengganas..

nape yer??

kadang-kadang tu singa buat xtau2 je.mungkin disebabkan die keletihan atau saja menguji..

kadang-kadang tu singa baik je si pemilik taman tu.siap dpt berguling-guling lagi ngn si pemilik taman tu...

emm..

itu sebab kita kena merenung..kadang-kadang tu si singa tu terfikir..kenapa mengganas,kenapa die xpuas hati,kenapa die mencari salah..emm

kenapa yerkk...

renung-renungkanlah selagi masih ada perasan belas kasih singa tu kepada si pemilik taman tuh.jangan sampai si singa tu mengganas dan memakan si pemilik taman tuh.

renung-renungkanlah...

Wednesday, April 28, 2010

Ramli Sarip- Istilah Bercinta


Ramli Sarip

Istilah Bercinta

Kau kata kau cinta Kau kata kau sayang Kini entah di mana Tiada lagi kemesraan

Kau kata setia Hanya aku saja Tapi hilang ke mana Tiada lagi kenangan

Ku tabahkan hati Ku genggam azimat Untuk ku balut luka semakin mendalam Biarku hadapi walaupun tergugat Akan ku benamkan biar jadi debu

Kini ku mengerti Istilah sebenar Di dalam bercinta Tiada kepastian Tiada penentuan Akan kebahagiaan Semua percintaan Haruslah berkorban
Tiada batasan


aku minat lagu ni...liriknya penuh pengertian yg perlu direnung dan yang perlu kita ingat

emmm...apee yerrr...



emmm...ape yer....

emmmm...lupa lerrr...


emmm...ape ekkk...lupa lak..

merapu je ni.ishk-ishk-ishk..

aku nak buat RPH utk esok.prepare2 la mane la tau esok mai.

minggu ni minggu berjaga-jaga & berketrampilan kemas..minggu ni je.minggu depan sempoi2 jelah.

emmm...ape yer....

emmmm...lupa lerrr...


emmm...ape ekkk...lupa lak..

merapu je ni.ishk-ishk-ishk..

aku nak buat RPH utk esok.prepare2 la mane la tau esok mai.

minggu ni minggu berjaga-jaga & berketrampilan kemas..minggu ni je.minggu depan sempoi2 jelah.

Jumaat






Penantian yang aku tggu2 selama ni dah terjawab.

pendek kata dua tiga minggu kebelakangan ni asyik dok tggu je hari yg aku nantikan tuh.emmm

kadang2 tu rasa cemuh & penat dok tggu..tggu punya tggu..xjadi lak..kdg2 tu rs malu pon ade.dok kata minggu ni jadi. tapi tggu2 xjadi lak.hukhukhuk...

sabo ajolah den ni..

emm..mujur la ade kawan aku yg bagi tau.sekurang2 tu leh la aku siap2 senjata aku nih.kalau jadi leh gak aku kuar kan senjata aku ni.hukhuk

tq mira, Jay & Hani sebab bagi tau aku.huhu..

penantian untuk sekian lama aku berada di alam praktikal cikgu di sebuah sekolah di Kamunting SMKBJ nama nya..


lega-lega.biaq p la nak mai bila pon, esok ke,lusa ke,asal aku dah siap senjata aku.hukhuk

jumaat ni aku akan di observe lecturer aku.dalam masa 1 hari dua kali terus akan di observe.

xtau la aku nk ckp camne.biaq p la nk observe wape kali pon.janji beban dlm pale otak aku nih dah lepas & dah xserabut.lepas ni aku leh tumpu sepenuhnya kpd student aku ngn tidak isau ape2 lg.

time kasih sekali lagi kepada Mira, Jay & Hani yg bg tau. aku syg kamoo semua.


ape2 pon time kasih gak kepada semua guru-guru SMKBJ terutama cikgu pembimbing aku

cikgu Hasharizal Hashim dan kpd cikgu sesi petang yg byk memberi tunjuk ajar kpd aku selama ini....(lom hbs lg dh nk ucp2,hahahaha)

oklah aku nk buat keje aku dulu.lain kali aku sambung lak.

Monday, April 26, 2010

MAher Zian - For The Rest Of My Life

Baru ku jumpa lagu yang penuh dengan pengertian.sungguh syahdu lagunya.

lagu ni pon aku dapat dari kawan aku.die cakap best lagu ni.aku download.ternyata best lagu ni.

terima kasih su.huhu

lagu yg membuatkan aku membuka hati ku ini.

lagu ni aku nak kongsikan kepada anda semua yg ade terbaca blog aku.
aku baru jumpa lagu ni.mmg best.kepada mereka yg dah tahu xpelah.huhu

ape2 pon aku ucap terima kasih kepada kawan aku tu. suriani hasan.hakhak

video

Saturday, April 24, 2010

Kad Besday aku dari kawan2 cikgu praktikal


24hb April 2010

Bangun pagi2 hari ni tujuan hendak ke sekolah.cikgu kaunseling( maksu) soh kemas bilik pda ape ntah kt atas bangunan tuh.aku ni pergi la sekolah hari ni.emm..tggu punya tggu maksu pggil aku.tya umoq aku berapa.aik apo pelik sgt tya soklan tuh.

ingtkan nk tya ape ntah.masuk bilik die.


jeng jeng jeng..terkejut aku kerana aku telah dikejutkan oleh mereka untuk mengejutkan kerana hari ni d'org dh rancang celebrate besday aku.seingat aku xpernah lg aku buat celebrate camni ngn kawan2 aku.

bagi tepung ade la.pastu kek muffin.emmm

terharu rasanya aku..hakhak hakhak...

siap ade kek,bihun goreng,ayam kfc yg semalam, pastu mcm2 lg.

besday aku sama ngn maksu.emm..tp ade 2org lagi sama besday ngn aku iaitu kak linda ngn ayahsu aku.hari ni besday kami..

tima kasih byk2 yer buat surprise ni kt aku ngn maksu walaupun maksu dah tahu kot.buat2 blurr je muka die td.hahaha

memori ni aku xkan lupa sampai bila2.korang da best la.xsangka aku.ade gak org sambut besday aku.nk sambut ngn kuaga jauh dah.huhu

korang menggembirakan aku n korang buat aku happy hari ni.hahaha..(jiwang ayat..macam gampang je ayat aku nih.)

Friday, April 23, 2010

esok 24hb April 2010

Esok hari ape yer??


esok hari Sabtu.hari yg xde ape2 pon.tp bg aku bermakna.

hari ape yer...

Tanggal 24hb April 1986 aku dilahirkan di hospital besar KL.aku dilahirkan di dunia dan mempunyai peluang utk aku hidup di dunia ini.aku bersyukur kepada-MU ya ALLAH.kerana aku dipilih utk menjadi khalifah di atas muka bumi ini.

alhamdulillah ya ALLAH.

namun,sudah lama aku tidk merasa belaian ibu.hampir 13 tahun aku dah hilang punca belaian seorang ibu.

aku redha.


esok besday aku.

aku pohon pada-MU ya ALLAH supaya aku dilimpahi kurniaan hidayah yg paling agung.aku pohon REdha-MU.bukan pahala.tp redha-MU yaALLAH.


aminnn..

sedang perbaharui page...

Dari pagi sampai la tengah hari ni.dok godek-godek blog aku ni.nak upgrade sikit blog ni.boring la page blog aku ni.huhu.

hari ni last budak2 usm praktikal.dah kurang la cikgu praktikal kt sek aku tu.huhu

ala aku pon camtu gak nanti.

lagi tinggal 3 minggu lagi aku kat sekolah tu.

esok sabtu,sekolah.

oklah.lain kali update.huhu

Thursday, April 22, 2010

saje-saje je nak tulis



Sudah lama aku xbukak blog ni.mmg dah lama.asyik dok main facebook je.

terbaru minggu lepas den gi Tanjong Karang.lepas ugk hajat den nk g sana.wekend yg menyeronokkan aku.gembira hati ni.dpt peluang g sana.bukannya ade ape pon kt sn.tp ade buat hati dok sana.sbb tu rela je g jauh2 sn.semata2 nk jupe buah hati yg sorg ni.huhu.

emmm..hati senang je yerr..

weekend yg sekejap je.walau cuti keputeraan sultan perak.huhu.

hari ni dah 22hb april 2010. lagi 2hari besday aku.kalau kt tg.malim dulu,besday aku mst ade org sambut.sambut ngn tepung gomak.huhu.habis daa kena tepung.

emmm...minggu ni ugak la kawan aku pon dah habis praktikal.yg budak USM.sesi pagi & sesi petang.yg sesi pagi xla baik sgt.kalau yg sesi petang tu blh dikatakan kutukan aku tu dh lali die dgr.hahaha..

wei,ko habis praktikal tu jgn lupa lak kt org yg tgh praktikal ni.hahaha..

dah la.utk mlm ni itu je la.RPH aku xsiap lg utk satu kelas lg.sambung buat RPH daa..

salam semua.

Friday, March 12, 2010

Kejohanan Olahraga SMK Bukit Jana












Pada 6hb 3 2010, sekolah aku telah mengadakan kejohanan olahraga tahunan peringkat sekolah. aku juga turut terlibat dlm menjayakan acara tersebut sebagai AJK persiapan pentas VIP dan sebagai penjaga lorong.di bawah aku sertakan gambar-gambar yang telah diambil semasa kejohanan tersebut berlangsung:


penjaga lorong acara 4 x 400m
ok..ni peserta no.3 sila ambil lorong anda
baik punya posing (Sumber Cikgu Aziz)
nak posing sikit

Perbarisan PAsukan Koreksional
Perbarisan rumah Merah
Perbarisan pasukan pengakap sekolah

perbarisan rumah kuning
perbarisan Pasukan PKBM (Laut)
perbarisan rumah ungu

perbarisan Puteri Islam
perbarisan rumah Hijau

perbarisan pasukan emmm....nanti saya tya cikgu aziz dulu..lupa.haha


perbarisan pasukan rumah Coklat
KEbesaran ALLAH s.w.t yg perlu kita fikirkan dan renungkan.ada hikmah disebalik ciptaan-NYA.fikir-fikirkanlah.

perbarisan pasukan Pendidikan Khas
perbarisan pasukan PBSM Sekolah

Tarik jangan tak tarik
semangat tol cikgu Mustafa nih..
Tangkap ditangkap..
perbarisan pasukan KRS
baris sedia...

itu saja aku upload gambar.aku nak kemas2 barang dl.esok pagi tolak gi KL. malam esok naik bus blik kg.

yabedabedoooo..balik kgggg...lama dah aku xbalik kg.huhuhu.rindu giler nk blik kg....salam..

~Segalanya disini - KEJOHANAN OLAHRAGA TAHUNAN SMKBJ 2010

Pada 6hb 3 2010 sekolah aku telah mengadakan kejohanan olahraga tahunan bagi peringkat sekolah iaitu di padang sekolah SMK Bukit Jana.

kejohanan ini telah berlangsung dengan jayanya dengan dibantu oleh semua guru-guru cemerlang SMK Bukit Jana.tahniah saya ucapkan kepada guru-guru sekalian.Anda semua terbaik. Walaupun akuk sebagai guru praktikal di sekolah itu, namun aku rasa inilah sekolah yg betul2 mementingkan persahabatan dan

Thursday, March 11, 2010

Apa Itu Rukun Islam

Apa itu Rukun Islam?

Rukun Islam itu ialah,

1. Mengucap dua kalimah syahadah.

'Aku bersaksi tiada Tuhan yang di sembah melainkan Allah dan Nabi Muhammad pesuruh-Nya'. Pengertian syahadah ialah mengabdikan diri, hati serta pengakuan lidah bahawa tiada Tuhan yang Maha Esa melainkan Allah dan Nabi Muhammad adalah rasul-Nya.

2. Mengerjakan solat lima waktu sehari semalam.
Dengan mengerjakan solat kita telah menyerahkan seluruh jiwa raga meyembah Tuhan yang Esa di mulai lidah yang berzikir, tangan yang bergerak, mata, telinga dan fikiran yang berpusat dengan susunan rukun solat seperti yang diajarkan oleh Rasulullah.

3. Berpuasa di bulan Ramadhan.
Dengan berpuasa kita telah mengekang hawa nafsu serta segala keinginan terhadap makanan, minuman dan menjauhi semua larangan semata-mata kerana Allah untuk meningkatkan ketaqwaan kepada-Nya.

4. Mengeluarkan zakat.
Dengan mengeluarkan zakat kita telah menyerahkan sebahagian dari harta tersebut kepada mereka yang berhak menerimanya.

5. Menunaikan haji di Mekah.
Dengan menunaikan haji, kita telah melengkapkan diri sebagai seorang muslim. Segala kesusahan, dugaan dan cabaran yang ditempoh dengan rela hati dan sabar semuanya semata-mata kerana Allah.



sumber rujukan: http://doaharian.blogspot.com/2005/12/apa-itu-rukun-islam.html

Tuesday, March 9, 2010

~Kenangan Mandi Di Bukit Larut pada 070310










Monday, March 8, 2010

hati gembira pc dah ok..

hehehehehe.,.alhamdulillah pc aku xla teruk sangat rosak.ingatkan motherboard rosak.naya la aku.sekali gi amik hanya kipas je yg rosak.tp yg ruginye graphic card aku je xleh guna.rosak..huahuahua..sayangnyee..tp xpelah..rejeki aku xde.

hahahaha.sebelum tu aku nk gelak.peristiwa kt sekolah begitu melucukan aku.hahaha.

hari ni ade ujian selaras.jadi aku kena la jaga kelas.nk pendekkan cite.aku lepas habis jg ujian kelas 2KM5, ade la sorg budk ni.form 1,panggil aku.ingtkan nk tya ape..sekali die panggil nk bagi gula2 sebijik kt aku.hahahaha

maleh aku nk layan budk2 ni.sekali layan nti teruk plak.baik amik langkah berhati2 ngn budk2 ni.bukn nk tuduh tp, langkah berjaga2.huhu.

tu cite kt sekolah..huhu..pasal pc lak, aku puas hati gi baiki kt kedai.baik punya barang.fuhh...

oklah aku stop dulu utk hari ni.salam semua.

~Merawat PC yg bengong~



kul 9.30 pg tadi aku ke bandar kamunting.gi hantar pc yg mingong.dah puas aku kerjakan pc aku tuh.tp xmau ugk.last2 hantor je kedai.biarlah byr pon.asal dpt elok pc kesayangan aku tu.xbest la asyik dok pinjam laptop org je.nti ape2 jadi susah lak.huhu.

siap ptg ni baru gi amik PC kt kedai.mtk2 la jangan rosak motherboard.rosak motherboard naya la aku nak tukar.dah la duit tgh ciput2 ni.huhu.

ptg kul6.35 aku habis sekolah.balik terus g amik PC kt kedia tu.die janji nk tggu xpelah camtu.hehe.sng la hati aku sikit.huhu.

emm..citer untuk hari ni plak kt sekolah...emmm.minggu ni minggu exam.ujian selaras kt sekolah sampai la hari rabu je.khamis ujian ulangan.

hari ni kena jaga 2kelas je.cite pasal kt sekolah ni rasa seng hati lak aku nih.best kat sekolah.tp kdg2 tu rasa menyampah ade gak.biasa la,manusia xsumenya rasa best & seronok.

citer pasal budak2 plak,xsama macam aku sekolah dulu.mmg tol la cikgu2 aku ckp dulu.nanti kamu akn jumpa ramai org bila dah jadi mcm die.em..sume cikgu aku ckp tu betul.

nakal budak ms dulu mmg berbeza ngn nakal budak sekarang ni. dulu budak2 ade lg rasa hormat yg tebal dlm diri mereka.bukn nk beza2kan dl & sekarang.tp mmg realiti & kenyataannya perlu hadapi.dan perlu aku tempuhi utk berpuluh tahun akn dtg nti.

perjalanan aku mmg masih panjang.byk perkara aku perlu lalui dan tempuhi.insyaALLAH ku pohon spy hati aku ni ttp ngn jiwa pelajar & jiwa cikgu.hehehe

oklah,aku nak iron baju dulu pastu makan.ptg nak gi sekolah.hehe
nanti ade masa aku akan entri utk topik lain.kihkih.

salam warahmatullah hiwabarakatuh..