BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, April 29, 2010

Di Observe dan berjalan lancar.

hari ni aku di observe pensyarah aku.alhamdulillah berjalan ngn lancar.hari ni tol2 penat.

hari ni mmg penat,namun dlm kepenatan tu rasa gembira dan seronok pon ade sbb pelajar2 aku bagi kerjasama yang baik.

namun ade la budak laki sorang ni,mentang2 la aku janji nk bagi hadiah kalau kelakuan yang baik,terus mintak ms di obeserve tadi.adoiiyaiii mujur la slow je ckp.emm..budak2 la katakan.

ape2 pon alhamdulillah lepas utk satu penyeliaan.

esok lak untuk kali kedua.lepas tu habis.

huhu..

oklah aku nak rileks2 dl.penat sangat2.

salam.

Singa Baik & Singa Mengganas



Orang kata dalam hati ada taman.ye ke ??

tapi kadang-kadang tu dalam taman tu ade singa,singa yg lapar dan singa yang mengganas.

kenapa dia mengganas.msti ada sebab kenapa dia mengganas.adakah salah tuan punya hati atau sebaliknya??

Singa mengganas mesti ade sebab bukan la saja2 nk mengganas.perlu lah kita melihat semula,renung semula apakah betul cara kita tu? apakah kita buat tu suka & senang dek orang lain?

emmm..singa mengganas

lagi-lagi mengganas..

nape yer??

kadang-kadang tu singa buat xtau2 je.mungkin disebabkan die keletihan atau saja menguji..

kadang-kadang tu singa baik je si pemilik taman tu.siap dpt berguling-guling lagi ngn si pemilik taman tu...

emm..

itu sebab kita kena merenung..kadang-kadang tu si singa tu terfikir..kenapa mengganas,kenapa die xpuas hati,kenapa die mencari salah..emm

kenapa yerkk...

renung-renungkanlah selagi masih ada perasan belas kasih singa tu kepada si pemilik taman tuh.jangan sampai si singa tu mengganas dan memakan si pemilik taman tuh.

renung-renungkanlah...

Wednesday, April 28, 2010

Ramli Sarip- Istilah Bercinta


Ramli Sarip

Istilah Bercinta

Kau kata kau cinta Kau kata kau sayang Kini entah di mana Tiada lagi kemesraan

Kau kata setia Hanya aku saja Tapi hilang ke mana Tiada lagi kenangan

Ku tabahkan hati Ku genggam azimat Untuk ku balut luka semakin mendalam Biarku hadapi walaupun tergugat Akan ku benamkan biar jadi debu

Kini ku mengerti Istilah sebenar Di dalam bercinta Tiada kepastian Tiada penentuan Akan kebahagiaan Semua percintaan Haruslah berkorban
Tiada batasan


aku minat lagu ni...liriknya penuh pengertian yg perlu direnung dan yang perlu kita ingat

emmm...apee yerrr...



emmm...ape yer....

emmmm...lupa lerrr...


emmm...ape ekkk...lupa lak..

merapu je ni.ishk-ishk-ishk..

aku nak buat RPH utk esok.prepare2 la mane la tau esok mai.

minggu ni minggu berjaga-jaga & berketrampilan kemas..minggu ni je.minggu depan sempoi2 jelah.

emmm...ape yer....

emmmm...lupa lerrr...


emmm...ape ekkk...lupa lak..

merapu je ni.ishk-ishk-ishk..

aku nak buat RPH utk esok.prepare2 la mane la tau esok mai.

minggu ni minggu berjaga-jaga & berketrampilan kemas..minggu ni je.minggu depan sempoi2 jelah.

Jumaat






Penantian yang aku tggu2 selama ni dah terjawab.

pendek kata dua tiga minggu kebelakangan ni asyik dok tggu je hari yg aku nantikan tuh.emmm

kadang2 tu rasa cemuh & penat dok tggu..tggu punya tggu..xjadi lak..kdg2 tu rs malu pon ade.dok kata minggu ni jadi. tapi tggu2 xjadi lak.hukhukhuk...

sabo ajolah den ni..

emm..mujur la ade kawan aku yg bagi tau.sekurang2 tu leh la aku siap2 senjata aku nih.kalau jadi leh gak aku kuar kan senjata aku ni.hukhuk

tq mira, Jay & Hani sebab bagi tau aku.huhu..

penantian untuk sekian lama aku berada di alam praktikal cikgu di sebuah sekolah di Kamunting SMKBJ nama nya..


lega-lega.biaq p la nak mai bila pon, esok ke,lusa ke,asal aku dah siap senjata aku.hukhuk

jumaat ni aku akan di observe lecturer aku.dalam masa 1 hari dua kali terus akan di observe.

xtau la aku nk ckp camne.biaq p la nk observe wape kali pon.janji beban dlm pale otak aku nih dah lepas & dah xserabut.lepas ni aku leh tumpu sepenuhnya kpd student aku ngn tidak isau ape2 lg.

time kasih sekali lagi kepada Mira, Jay & Hani yg bg tau. aku syg kamoo semua.


ape2 pon time kasih gak kepada semua guru-guru SMKBJ terutama cikgu pembimbing aku

cikgu Hasharizal Hashim dan kpd cikgu sesi petang yg byk memberi tunjuk ajar kpd aku selama ini....(lom hbs lg dh nk ucp2,hahahaha)

oklah aku nk buat keje aku dulu.lain kali aku sambung lak.

Monday, April 26, 2010

MAher Zian - For The Rest Of My Life

Baru ku jumpa lagu yang penuh dengan pengertian.sungguh syahdu lagunya.

lagu ni pon aku dapat dari kawan aku.die cakap best lagu ni.aku download.ternyata best lagu ni.

terima kasih su.huhu

lagu yg membuatkan aku membuka hati ku ini.

lagu ni aku nak kongsikan kepada anda semua yg ade terbaca blog aku.
aku baru jumpa lagu ni.mmg best.kepada mereka yg dah tahu xpelah.huhu

ape2 pon aku ucap terima kasih kepada kawan aku tu. suriani hasan.hakhak

video

Saturday, April 24, 2010

Kad Besday aku dari kawan2 cikgu praktikal


24hb April 2010

Bangun pagi2 hari ni tujuan hendak ke sekolah.cikgu kaunseling( maksu) soh kemas bilik pda ape ntah kt atas bangunan tuh.aku ni pergi la sekolah hari ni.emm..tggu punya tggu maksu pggil aku.tya umoq aku berapa.aik apo pelik sgt tya soklan tuh.

ingtkan nk tya ape ntah.masuk bilik die.


jeng jeng jeng..terkejut aku kerana aku telah dikejutkan oleh mereka untuk mengejutkan kerana hari ni d'org dh rancang celebrate besday aku.seingat aku xpernah lg aku buat celebrate camni ngn kawan2 aku.

bagi tepung ade la.pastu kek muffin.emmm

terharu rasanya aku..hakhak hakhak...

siap ade kek,bihun goreng,ayam kfc yg semalam, pastu mcm2 lg.

besday aku sama ngn maksu.emm..tp ade 2org lagi sama besday ngn aku iaitu kak linda ngn ayahsu aku.hari ni besday kami..

tima kasih byk2 yer buat surprise ni kt aku ngn maksu walaupun maksu dah tahu kot.buat2 blurr je muka die td.hahaha

memori ni aku xkan lupa sampai bila2.korang da best la.xsangka aku.ade gak org sambut besday aku.nk sambut ngn kuaga jauh dah.huhu

korang menggembirakan aku n korang buat aku happy hari ni.hahaha..(jiwang ayat..macam gampang je ayat aku nih.)

Friday, April 23, 2010

esok 24hb April 2010

Esok hari ape yer??


esok hari Sabtu.hari yg xde ape2 pon.tp bg aku bermakna.

hari ape yer...

Tanggal 24hb April 1986 aku dilahirkan di hospital besar KL.aku dilahirkan di dunia dan mempunyai peluang utk aku hidup di dunia ini.aku bersyukur kepada-MU ya ALLAH.kerana aku dipilih utk menjadi khalifah di atas muka bumi ini.

alhamdulillah ya ALLAH.

namun,sudah lama aku tidk merasa belaian ibu.hampir 13 tahun aku dah hilang punca belaian seorang ibu.

aku redha.


esok besday aku.

aku pohon pada-MU ya ALLAH supaya aku dilimpahi kurniaan hidayah yg paling agung.aku pohon REdha-MU.bukan pahala.tp redha-MU yaALLAH.


aminnn..

sedang perbaharui page...

Dari pagi sampai la tengah hari ni.dok godek-godek blog aku ni.nak upgrade sikit blog ni.boring la page blog aku ni.huhu.

hari ni last budak2 usm praktikal.dah kurang la cikgu praktikal kt sek aku tu.huhu

ala aku pon camtu gak nanti.

lagi tinggal 3 minggu lagi aku kat sekolah tu.

esok sabtu,sekolah.

oklah.lain kali update.huhu

Thursday, April 22, 2010

saje-saje je nak tulis



Sudah lama aku xbukak blog ni.mmg dah lama.asyik dok main facebook je.

terbaru minggu lepas den gi Tanjong Karang.lepas ugk hajat den nk g sana.wekend yg menyeronokkan aku.gembira hati ni.dpt peluang g sana.bukannya ade ape pon kt sn.tp ade buat hati dok sana.sbb tu rela je g jauh2 sn.semata2 nk jupe buah hati yg sorg ni.huhu.

emmm..hati senang je yerr..

weekend yg sekejap je.walau cuti keputeraan sultan perak.huhu.

hari ni dah 22hb april 2010. lagi 2hari besday aku.kalau kt tg.malim dulu,besday aku mst ade org sambut.sambut ngn tepung gomak.huhu.habis daa kena tepung.

emmm...minggu ni ugak la kawan aku pon dah habis praktikal.yg budak USM.sesi pagi & sesi petang.yg sesi pagi xla baik sgt.kalau yg sesi petang tu blh dikatakan kutukan aku tu dh lali die dgr.hahaha..

wei,ko habis praktikal tu jgn lupa lak kt org yg tgh praktikal ni.hahaha..

dah la.utk mlm ni itu je la.RPH aku xsiap lg utk satu kelas lg.sambung buat RPH daa..

salam semua.